Japán manikűr

2008. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A japán manikűr lényegét tekintve a lehető legtermészetesebb körömápolási eljárások közé tartozik.

A kezelés lényege a körömlemezek méhviaszos ápolása. Leggyakrabban azoknak ajánlják, akiknek töredezésre hajlamos a körmük, vagy épp most döntöttek úgy, hogy végleg megszabadulnak műkörmeiktől. Ugyanis a japán manikűr nagyon gyorsan helyrehozza a túlzottan igénybe vett körmöket, és magas fényt kölcsönöz nekik.

Az eljárást érdemes kéthetente elvégezni, de jó hír, hogy nem feltétlenül kell manikűrös segítségét igénybe venni. Ugyanis ma már a megfelelő szaküzletekben könnyedén hozzá lehet jutni a készlethez, igaz, elég borsos áron, hisz a teljes készlet átlagosan 9.500 forintba kerül, ám közel 200 alkalomra elegendő, és olcsóbb kiszerelést, – ami nem is az eredeti japán készletet tartalmazza – nem érdemes venni.

A csomag tartalmaz:

• egy kétoldalú reszelőt - zöld a szabadszél formázásához, rózsaszín a felület mattításához  • méhviasz krémet és a hozzá tartozó polírozót  • fényesítő port és a hozzá tartozó polírozót  Ha otthon próbáljuk meg elkészíteni a japán manikűrt, akkor a következő lépéseket kell követnünk:  • a csomagban található reszelő zöld oldalával formázzuk a köröm szabad széleit, a rózsaszín oldallal pedig mattítjuk a köröm felületét  • a méhviasz krémet felvisszük a körmökre, majd a polírozó segítségével alaposan beledolgozzuk a körmökbe  • végül a fényesítő por és a hozzá tartozó polírozó segítségével a körömbe zárjuk  az előzőleg bedolgozott méhviaszt, ezzel tartós fényt adva a körmöknek.

Mindenkinek jó kísérletezést kívánunk, akár otthon, akár körmösnél vág bele a japán manikűr kipróbálásába. Ne feledjük: az egészséges, erős és fényes körmök hozzátartoznak jól ápoltságunkhoz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top