Hamis gesztenyés

2008. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:  Tésztához: 40 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom leve, egy kevés tej.   Töltelékhez: 45 dkg héjában főtt, áttört burgonya, 25 dkg porcukor, fél dl. rum, 10 dkg dió, 3 tojás felvert habja. Ezeket jól összekeverjük.  A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a tölteléket majd a tészta másik felét, megsütjük.  Máz: a 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral gőzön felverjük a kisült tésztára kenjük, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival. 

Jó étvágyat hozzá!  

Köszönjük szépen Villand Anikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top