Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg zsír, 15 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom leve, egy kevés tej. Töltelékhez: 45 dkg héjában főtt, áttört burgonya, 25 dkg porcukor, fél dl. rum, 10 dkg dió, 3 tojás felvert habja. Ezeket jól összekeverjük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a tölteléket majd a tészta másik felét, megsütjük. Máz: a 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral gőzön felverjük a kisült tésztára kenjük, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Villand Anikónak, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!