Fokhagymakrém leves

2008. 10. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 6-8 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, fél liter húsleves (lehet leveskockából is), 2 dl tejszín, só, őrölt fehér bors. A fokhagymát zúzd össze, és a felforrósított olajon hervaszd meg – ne barnuljon meg! Hintsd rá a lisztet, és ha szép rózsaszínesre pirult, öntsd fel a levessel. Ízesítsd sóval, borssal, és jól forrald fel. Tálalás előtt öntsd bele a tejszínt, és merülő mixerrel krémesítsd. Megszórhatod frissen aprított petrezselyemmel vagy metélőhagymával.  Tálaláshoz sajtos pirítós, fokhagymás/sós ropogós kenyérkeksz vagy pirított zsemlegombóc illik hozzá. Ezt a receptet családom minden tagja imádja. Gyorsan elkészíthető és laktató leves. Ajánlom mindenkinek!

Köszönjük szépen Nevelős Eszternek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top