Jolie: csak csont és más semmi

2010. 09. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Horrorfilmekben éjjel az áldozat után nyúló csontvázkezek látványa derengett fel előttünk, mikor megláttuk Angelina Jolie-t azon a minap készült felvételen, melyen kezet fog a pakisztáni miniszterelnökkel. Hosszú percekig csak néztük és néztük a fotót, és a horrorkép egy másik asszociációba kezdett átfordulni: kiszáradt faág, melyet egy könnyed mozdulattal kettétörhetünk. Még a göcsörtök is ott vannak rajta – minden egyes ér jól láthatón fut végig a kézfejen és a kar blúz alól kilátszó részén.

A párjával, Brad Pittel három saját és három adoptált gyerkőcöt nevelő színésznő arca is beesettebb, sápadtabb a szokásosnál a pakisztáni úton készült képeken. Azon a fotón pedig, amin oldalról kapták lencsevégre jól látszik, hogy karjával vastagságra bármelyik partvisnyél felveszi a versenyt.

Angelina testsúlya már nem először üt mélypontot, ám ennyire vékonynak, sebezhetőnek még sose tűnt. Holott egy igenis erős nőről beszélünk. Pakisztánba se bájvigyorogni érkezett, hanem az ENSZ jószolgálati nagyköveteként segíteni próbál az esőzések okozta árvizek áldozatain. Az országban a monszun miatt 1500-an vesztették életüket és 20 millió embert érintenek a következményei. Családtagok, barátok elvesztése, a kevéske vagyon pedig elúszott a vízzel, és akkor még ott lebeg a fejük felett a fertőzésveszély is.

„Nagyon szíven ütöttek az itt tapasztaltak, és remélem, hogy képes leszek tenni valamit a pakisztániakért. Ez nem csupán humanitárius krízis, hanem gazdasági és társadalmi katasztrófa is.” – mondta Jolie, aki nemcsak a miniszterrel, Yousaf Raza Gillanival találkozott, hanem a szenvedőkhöz is elment, személyesen próbálva meg vigaszt nyújtani. Reméljük, pakisztáni útja sikerrel jár, és sok-sok segítő kéz nyúlik majd az ország és az itt élők felé.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top