Hozzávalók a tésztához: 3.5 dl tej 2.5 dkg élesztő 50 dkg liszt 2 ek. porcukor 10 dkg vaj vagy margarin 1 kk. só 1 citrom reszelt héja 3 tojássárgája Hozzávalók a rétegzéshez: 15 dkg darált dió 10 dkg vaj vagy margarin ízlés szerint cukrot Elkészítés:
a tejet meglangyosítjuk,kimérünk belőle 1 dl-t,belemorzsoljuk az élesztőt,egy kevés porcukrot adunk hozzá és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Az átszitált lisztet tálba öntjük és a felfutott élesztővel,a maradék tejjel és porcukorral,a langyosra olvasztott margarinnal,sóval és a citromhéjjal 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk. Akkor jó, amikor a tészta elválik az edény oldalától! Nem kell megijedni attól,hogy a tészta eleinte ragacsos,addig kell dagasztani, amíg jó lesz. Végül a 3 tojássárgáját is beledolgozzuk. Ezután 50 percig kelesztjük meleg helyen.
Egy kb. 20x30 centiméteres hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk. A tésztát enyhén lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. A rétegzéshez szánt margarint felolvasztjuk,egy 3-4 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatót belemártunk az olvasztott vajba (minden szaggatás előtt) és kiszaggatjuk a tésztát. A tálba nem túl szorosan egy réteg tésztát rakunk,kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk,cukros darált dióval megszórjuk. Erre újabb tésztát és diót szórunk,a tetejére tészta maradjon, és a maradék margarinnal meglocsoljuk.(A tészta szaggatásánál leeső részeket tegyük a gömbök közé,úgyis összekelnek). Letakarjuk és langyos helyen 30 percig kelesztjük. Gáz sütőben 180 fokon 30 percig, villany sütőben hőlégkeveréssel 165 fokon 30 percig sütjük. Mellé vaníliasodót vagy pudingot csináljunk.