Hozzávalók:
1 kg liszt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 3 ek só, bors ízlés szerint, 1 kisebb fej káposzta, 2,5 dl étolaj
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, besózzuk, kinyomkodjuk és megpároljuk az olajban. Ha elkészült, szórunk rá borsot. Hagyjuk kihűlni.
A lisztbe beletesszük az egyik tojást, a tejfölben felfuttatott élesztőt, a maradék sót és a kihűlt káposztával jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk, szaggatjuk, és tepsibe téve megkenjük a tetejét tojással. Kb. 20 percig sütjük.
(Az étolaj soknak tűnhet, de így kapunk megfelelő keménységű tésztát.
Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Horváth Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.