Káposztás pogácsa

2010. 03. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

1 kg liszt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg élesztő, 3 ek só, bors ízlés szerint, 1 kisebb fej káposzta, 2,5 dl étolaj 

Elkészítés:

A káposztát lereszeljük, besózzuk, kinyomkodjuk és megpároljuk az olajban. Ha elkészült, szórunk rá borsot. Hagyjuk kihűlni.

A lisztbe beletesszük az egyik tojást, a tejfölben felfuttatott élesztőt, a maradék sót és a kihűlt káposztával jól összedolgozzuk. 

Kinyújtjuk, szaggatjuk, és tepsibe téve megkenjük a tetejét tojással. Kb. 20 percig sütjük.

(Az étolaj soknak tűnhet, de így kapunk megfelelő keménységű tésztát. 

Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

 Köszönjük szépen Horváth Szilviának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top