Kávés habos szelet

2009. 06. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tésztája : vizes piskóta 6 tojásból. Kávékrém: 5 dl tej, 2 dl feketekávé, 4-5 púpozott evőkanál réteslisztet felfőzni (sűrűre), kihűteni! 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra kavarni, vaníliás cukorral, egy kis rummal ízesíteni és a két masszát összekeverni, rákenni a  kihűlt piskótára. Habja: 7 tojásfehérjét felverni, belekeverni 35 dkg porcukrot kikeverni, majd 1,5 evőkanál ecetet beletenni, és gőz fölött tovább verni. Amikor elválik az edény aljától, akkor jó.

 

Utána 20 dkg diót és 10 dkg mazsolát beletenni. Alaposan kivajazott, zsemlemorzsázott tepsibe kisütjük alacsony hőfokon. Ha félig megsült ( kb:10 perc) tehetünk rá zsírpapírt, de ne érjen hozzá! kb 30 perc kész. Amikor kihűlt kiborítjuk egy deszkára vagy nagyobb tepsibe (én ebbe szoktam,) majd átfordítom olyan tepsibe aminek lejtős a széle és erről csúsztatom a sütire! Marad 7 tojássárgájánk feleslegbe ezt nokedlihez vagy rántottához, felhasználom.

Nekem ez a kedvenc sütim! Nektek is jó étvágyat hozzá!

  Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával  

Köszönjük szépen Nagy Mariannának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top