Kekszes-gyümölcsös sütemény

2009. 10. 03.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: kb. 80 dkg keksz A krémhez: 1 l tej 10 evőkanál liszt 10 evőkanál cukor 6 tojás 3 egész narancs 3 egész banán 2 csomag vaníliás cukor A tetejére: piros gyümölcskocsonya   Előveszek egy magasított, közepes méretű tepsit, és az aljára egy réteg kekszet rakok szorosan egymás mellé. A kekszre sűrűn, darabolt gyümölcsöt teszek és megkenem krémmel, majd még egy réteg gyümölcs és krém utána egy sor keksz a tetejét megkenem krémmel, gyümölcsöt nyomkodok bele és leöntöm gyümölcskocsonyával.

Krém elkészítése: A 6 egész tojást, 5 evőkanál cukrot összekeverem és hozzá keverem a lisztet és simára kikeverem, majd annyi tejet öntök hozzá, hogy jó folyós legyen és csomómentes, ez körülbelül fél liter tejet jelent. A maradék tejhez hozzákeverem a másik 5 kanál cukrot és felteszem főni. Amikor forr, hozzákeverem a többi hozzávalót, amit előre kikevertem és sűrű krémmé főzöm.  Ha a krém kihűlt 2 csomag vaníliás cukrot keverek hozzá.

Nagyon finom, a családomnak nagyon tetszett. A krém nagyon finom krémesbe is. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Balog Anikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top