Kellemes karácsonyi kreativitást kívánok!

2010. 12. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Advent az örömteli várakozás ideje. Hétről hétre több láng lobban az adventi koszorún, s amikor már a negyedik is ég, tudjuk, már nem a kertek alatt, hanem az ajtónk előtt a karácsony. Mindannyian készülünk érkezésére, méltó lélekkel és örömmel fogadjuk. Lakásunk egyre több díszt ölt magára, mind hangulatosabbá válik.

Az üvegfestés, a fények és függők mellett az ajtókon és az ablakokon is megjelennek a vásárolt, jobb esetben az általunk készített díszek. Ez utóbbihoz szeretnék néhány aprócska ötlettel hozzájárulni.

Az ablakok és az ajtók díszítésére egyaránt alkalmas az „áttört” fenyő. A/4-es méretű, mindkét oldalán színezett, sötétzöld kartonra rajzoljunk egy karácsonyfát! Ezután a belsejéből, az ágak nagyságának megfelelően, vágjunk ki íveket! A tetejét arany csillaggal díszítjük. Cérnával vagy aranyszállal függesszük fel, majd cellux segítségével rögzítsük az ajtóra, ablakra! Az ablakon, éppen áttörtsége miatt, átvilágítják a külső fények.

A következő díszítőelemeket mindkét oldalán színes kartonból is elkészíthetjük, de én a (különböző kreatív boltokban kapható) dekorgumit ajánlom, mert (megfelelő tárolás esetén) hosszú évekig örömet okozhatnak nekünk. Az alap karika vagy kör. Nincs körzőnk? Nem baj! Vannak kerek tányérjaink: kisebbek és nagyobbak. Ezek segítenek az alap megrajzolásában. A karika kivágása után marad egy kör, amit szintén díszessé tehetünk. Fenyőfák, csillagok, angyalok, levelek, piros bogyók a legjellemzőbb díszítőelemek. Bármit ráragaszthatunk, ami illik a karácsonyi ünnepkörhöz. (Figyelmeztetés: a dekorgumi-elemek összeragasztásához a hobbyragasztó a legjobb, de használhatunk bármilyen oldószermentes ragasztót!)

A képek segítségével biztosan könnyebb lesz a díszek elkészítése. Kellemes hangulatot, örömteli munkálkodást és meghitt ünnepeket kívánok!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top