Koltai Róbert kiáll bebörtönzött fia mellett!

2010. 12. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Néhány napja robbant a hír: P. Koltai Gábort, Koltai Róbert fiát és még két másik személyt lakásukban előállítottak, majd előzetes letartóztatásba helyeztek november végén.

Az Index információi szerint több milliárdos adócsalás és adóra elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás a vád a gyanúsítottak ellen. Koltai Gábor nevét producerként ismerhette meg a közönség, a Világszám és a Megy a gőzös című filmek voltak első munkái, melyeken édesapjával együtt dolgozott. A producert fiktív számlák előállításával és olyan offshore cégek bejegyzésével vádolják, melyek feladata az állami támogatások megfelelő elköltési módjának igazolása volt.

Koltai Róbert mélyen megtörve beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Cáfolja a rosszmájú híreszteléseket, hogy a fia filmjei mögött nem volt valós munka. A közkedvelt színész felháborodott és csalódott, hogy ma Magyarországon ilyesmi megtörténhet. Minden embernek jár az ártatlanság vélelme, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik – mondja. A végsőkig hisz fia ártatlanságában, és az ellenségeinek sem kívánja, hogy át kelljen élniük, amit most neki és a feleségének. Egy élet kemény munkáját veszik el tőlük azzal, hogy meggyanúsítják és egy ország szeme láttára meggyalázzák őket. Elmondása szerint rengetegen biztosították együttérzésükről és bizalmukról, sokan nem hiszik el a rágalmakat, mégis úgy gondolja, a napokban a sajtóban megjelent hírek örökre tönkretették az ő és a felesége hírnevét és életművét, a fiáról már nem is beszélve. A házaspár ügyvédjük segítségével már kérelmezte, hogy engedjék fiukat házi őrizetbe, mivel Koltai Gábor legújabb produkcióján, a Magic Boys-on a stáb ugyan tovább dolgozik szolidaritásból, de az ötletek és fontos tudnivalók mind-mind fia fejében vannak, a filmet pedig csak azért is be fogják fejezni.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top