Kelt káposztás pogácsa

2010. 08. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 

8 dl liszt 1 csomag friss élesztő 4 dl tej 1 teáskanál só 1/2 csomag olvasztott margarin 1 tojássárgája kevés cukor

  Elkészítés: 

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk.

A többi hozzávalóval kelt tésztát készítünk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a káposztát.

1 fej káposztát lereszelünk, olajon sóval,cukorral megpároljuk. Őrölt borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a fele káposztával megkenjük, majd hajtogatjuk. Pihentetjük kb. 20 percet, és a tésztát újra kinyújtjuk és megkenjük a maradék káposztával. Pihentetés után közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 190˚C fokon sütjük. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top