Szatyorként végzik Károly herceg függönyei

2010. 08. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy trónörökös is lehet nagyvonalú! Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a felajánlás, amit a brit Károly herceg ejtett meg nemrég. A rezidencia ódivatú függönyei megértek a cserére, és hogy a királyi drapéria ne becstelen módon egy kuka fenekén végezze, bevásárlótáskákat gyártanak belőle, mindenki (és persze a környezet) örömére.  
 
A londoni Clarence House-t dekoráló függönyök végső nyughelye egy jótékonysági szervezet lett, közbenjárásukkal környezetbarát bevásárlószatyrok készülnek majd a nemes anyagból. Károly herceg és felesége, Kamilla ezzel szeretné bizonyítani a környezetvédelem iránti elkötelezettségét, és többek között elérni azt, hogy felajánlásukkal a műanyag szatyrok iránti kereslet némileg visszaessen.
A felajánlás természetesen nagyvonalú, ezt nem is vitatható, viszont a közönség úgy érzi, ennél többre is telne a házaspártól. A hírverés nagy, az adomány annyira nem (bár pontos adatokat nem közöltek arról, hogy milyen mennyiségű kiselejtezett textíliáról beszélünk). Annyi bizonyos, hogy ennyire még függönyt sehol nem ünnepeltek.
A textília nagyszabású átalakítását a Clarence House területén lévő egyik szabóságban végzik majd, ahol az ollócsattogást és a varrógépek zúgását csak a brit trónörökös nagyszabású kerti partijának muzsikája nyomja majd el némileg. Károly herceg ugyanis szeptember 8. és 19. között illusztris vendégekkel ünnepli meg a nagy környezetvédelmi akciót, ahol minden meghívottat megajándékoznak egy önkéntesekkel varratott táskával.
  A hercegi pár környezettudatos és energiatakarékos életmódra való buzdítása és az ekörül folyó hercehurca inkább egy reflektorfénybe kívánkozó sztársztorivá fajult az utóbbi időben, ahol a nemes felajánlás a legkevésbé sem érte el a célját. Persze a királyi függönyből készült szatyrokkal valószínűleg több százan járnak majd bevásárolni nap mint nap, viszont az éles bírálatokat megfogalmazók keserű szájíze ezzel még nem múlik el. A függönyadakozás hátterében ugyanis sokan inkább egy képmutató felhajtást vélnek  felfedezni, ami Károly herceg és Kamilla népszerűségének növelését és nem a környezettudatos életre való buzdítást szolgálja.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top