Kezedben a horoszkópod!

2008. 08. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az állatövi jegyeket négy elemhez soroljuk be: tűz, föld, levegő és víz.

A Tűz elemhez tartoznak:

a Kos, az Oroszlán, és a Nyilas jegyek. A tűz elemet az erős hajtóerő, impulzivitás és aktivitás jellemzi.

A te bolygóid azok, melyek a születésed pillanatában, az égi horoszkóp bizonyos jegyeiben, bizonyos házaiban – sorsterületein – bizonyos fényszögekkel – hatással – rendelkeztek. A fontosabb bolygók az úgynevezett gyors bolygók, Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars – ezek formálják a jellemet, valamint a  Jupiter, Szaturnusz – ezek formálják a sorsot. A többi bolygót hívjuk lassú bolygónak, például az Uránusz, Neptunusz, Plútó, ezek már generációkat formálnak, és az adott társadalomra hatnak. Persze ezen belül az emberekre is.

Ha a Napod, Holdad, vagy bármely bolygód az alábbi jegyek valamelyikében található, akkor valószínű felismerheted magadon az alábbi tulajdonságok egyikét: Ha a tüzes Kos jegyében állnak a fontosabb bolygóid, akkor a tűz elem mellett még egyesíted magadban a kardinális tulajdonságokat is (ezek pontos magyarázata – kardinális, fix, stb. – egy későbbi részben szerepel majd), így az energiát, a hajtóerőt, a kivitelező erőt, az uralkodni vágyást és minden alárendeltséget, visszautasító tulajdonságokat. A legnagyobb nehézséged az alkalmazkodás. A te kezedbe a karmesteri pálca való!

Ha a fix Oroszlán jegyében állnak a legfontosabb bolygóid, akkor a fix minőséget is képviseled, ezért ugyanazzal a türelemmel rendelkezel, de a fix minőség következtében a mérsékletet, kitartást, nyugalmat, önuralmat, és higgadtságot is felismerheted magadon. Képes vagy az eredményeket jól kiaknázni, megfontolni, és ez által igazán organizációs képességű emberré válsz. Jellemző rád az átgondoltság. Valószínűleg valamiért kilógsz a tömegből!

Ha a labilis Nyilas jegyében találhatók a legfontosabb bolygóid, akkor az a lelkes tűz hajt, amely lázas érdeklődésben nyilvánul meg a filozófia, vallás, világszemlélet területén. Mozgékony vagy, szereted a sportot, a nagy utazásokat. Előfordulhatnak nálad félbe maradt célkitűzések, a nagy lelkesedés következtében politikai vagy vallási kérdésekben való változások. Igyekezz azon, hogy ne könnyen változtass a véleményeden, nehogy köpönyegforgatónak tarthasson a környezeted.

A föld jegyű emberre jellemző tulajdonságok:

Ha a Napod, Holdad, vagy bármely bolygód az alábbi jegyek valamelyikében található, akkor valószínű felismerheted magadon az alábbi tulajdonságok egyikét:

Ha a fix Bika jegyében találhatók fontos bolygók, akkor a föld elemre jellemző a nyugalom, a materializmus. Ha ez a fix minőséggel párosul, még szorosabban kapcsolódik az anyagiassághoz.

Szeretsz enni, inni, kedveled a szép dolgokat.

Ha a labilis Szűz jegyében találhatók fontos bolygók, akkor a Szűz jegye is a föld elemhez tartozik, csak párosul a labilitással. A Szűz jegyében született ember elemzi az anyagot, belehatol a részletekbe. A földi dolgok iránti érdeklődésed óriási, de annak birtokában szellemi igényeinek kielégítésére törekszik, tanul az anyagból.

Ha a kardinális Bak jegyében állnak fontos bolygóid, olyan lehetsz akár a szikla, pedáns. Hallatlan hajtóerővel rendelkezel, és az anyagiakban való elmerülés és annak birtoklása az egyedüli cél és öröm a számodra. Fáradhatatlan vagy, szívós, célratörő, és semmi sem riaszt vissza attól, hogy a célt, amit kitűztél magad elé, elérd. Szenvedéllyel gyűjtöd az anyagi javakat.

A levegő elemre jellemző tulajdonságok:

A levegő a legkönnyebb anyag. Jó tulajdonságuk, hogy nem szívnak mellükre semmit, ezért jobban lehet őket földi dolgokkal terhelni.

Ha a Napod, Holdad, vagy bármely bolygód az alábbi jegyek valamelyikében található, akkor valószínű felismerheted magadon az alábbi tulajdonságok egyikét:

A labilis Ikrek jegyében álló bolygó-/k/, a sokoldalúságot, a nyugtalanságot, a tehetséget, az intellektuális beállítottságot, az idegességet, a felületességet adják neked. Gondolkodásban, tevékenységben könnyeddé tesznek. A jegy hátránya, hogy nem tud állandó lenni. Nagy az érdeklődésed a tudományok iránt.

A kardinális Mérleg jegyében álló bolygók művészi érdeklődésre inspirálnak. Ha a kardinális minőséget helyezed előtérbe ezt a sokoldalúságot vezetésben, aktivitásban akarod majd kiélni. Égsz a szereplési vágytól, a tömeges együttműködésnél is mindenképpen a vezető szerepet akarod vállalni. Szereted a gondnélküliséget, szívesen kitérsz a gondok elől. Nem igazán szeretsz elmélyedni semmiben hosszabb ideig. A Mérleg a házasság jegye, nehezen tudnál egyedül élni.

A levegő elem a Vízöntő jegyében fix minőséggé módosul (pontos magyarázat a minőségi felosztás című anyagban található majd). Jellemző lesz rád a makacsság, alaposság, és kitartás. A Vízöntő kimondottan tudományos jel, így feltehetően téged is nagyon érdekel a tudomány valamelyik ága. Szereted az új dolgokat.

A víz elemre jellemző tulajdonságok:

Ide tartozik a Kardinális Rák jegy, a fix Skorpió jegy, és a labilis Halak jegye.

Ha a Napod, Holdad, vagy bármely bolygód az alábbi jegyek valamelyikében található, akkor valószínű felismerheted magadon az alábbi tulajdonságok egyikét:

A kardinális Rák jegyében található bolygók parancsoló, esetleg követelőző tulajdonságokat is adhatnak neked.

Hasznos ember vagy, mert a szűk közösség előmenetelét is biztosítani tudod, de melletted senki sem juthat szóhoz. Érdekel az okkultizmus.

A fix elemű Skorpió jegyében álló bolygók adják a misztikus tulajdonságokat neked, finom formában. Érzéki vagy és érzelmes, de hallatlanul tudsz uralkodni magadon. A víz elemű jegyekben álló bolygók nem felejtenek – vagyis a hatásuk alatt álló ember nem felejt –, a sérelmeket te is elraktározod, akár évekig is. Elmélyült érzésű vagy, bátor, és nagyon tudsz valakihez ragaszkodni. Óriási szenvedélyes akarat összpontosul benned.

Ha a labilis Halak jegyében állnak fontos bolygóid, akkor kiapadhatatlan érzelmi gazdagsággal rendelkezel. Sajnos könnyen ki lehet zsákmányolni is, hiszen mindent odaadsz. Nagyon kell vigyáznod, hogy ebből csak a jó tulajdonságokat tartsd meg, nehogy hamar lecsússz azon a bizonyos lejtőn. Komoly mediális képességeket – beleérző, jövőbelátó, átlátó, megérző képesség – ad neked ez a horoszkópikus helyzet.

Kapcsolódó anyagok:

$$1087$$

$$1093$$

$$1094$$

$$1095$$

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top