Ki mit tud? Gálvölgyi, Kern és a többiek – nosztalgia videókkal

2011. 04. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csillag születik, X-Faktor, Megasztár és társaik... egymást érik a tehetségkutató műsorok a televízióban, évente húsz-harminc szépreményű fiatal indul világhódító útjára általuk. Hogy szükség van-e erre, csak a nézők pénztárcája mondhatja meg. A „régi szép időkben” viszont még nem a profit volt az elsődleges szempont:

Magyarországon az eredeti Ki mit tud? egy kulturális tehetségkutató és szórakoztató műsor volt, amely 1962-től 1996-ig futott, és összesen tíz sorozatot ért meg. Ennek a tehetségkutatónak köszönhetjük többek közt Gálvölgyi János, Kovács Kati, Kern András, Koncz Zsuzsa, a Neoton és a Metró együttes felfedezését is, de ez a sor messze nem teljes, hiszen az évek alatt rengeteg kiváló művész ugródeszkája volt a Ki mit tud.

 Kern András és Pintér Gábor - 1962      Forrás: Google  

Emlékszel még arra, hogy a Pokolgép is megnyerte? ...vagy hogy Kálid Artúr versmondóként kezdte? Esetleg arra, hogy Koncz Zsuzsa és Gergely Ági lámpát és töltőtollat nyert?

Nosztalgiázás gyanánt nézzünk néhány emblematikus részletet a műsorból:

 A nyertesek listája:

1962: Bakacsi Béla – ének Gloviczki Péter - bűvész Hacki Tamás - füttyművész Kern András – paródia 1963: Sztevanovity Zorán - ének Szegedi Molnár Géza – paródia 1965: Kovács Kati - ének I. díj Harangozó Teri Ungár Anikó – bűvészet 1968: Gálvölgyi János – paródia Hungária együttes I. díj Kincses Veronika – opera Neoton - együttes Szegvári Menyhért - rendező, színész Ernyei László harmonikaművész Tolcsvay Trio

 

1972 Generál - együttes Kócbabák - együttes Szűcs Judit – ének 1977 Color együttes Gúnya együttes Jászsági Népi Együttes Pereszlényi Zoltán táncdal 1983 Berentei Péter – táncdal Falusi Mariann – dzsessz Pokolgép együttes Groll Andrea – táncdal 1988 Fekete Ernő – vers Kálid Artúr – vers Vakolat együttes – egyéb kategória 1993 Szolnoki Péter – dzsessz Kovács István - ének, basszus

forrás: Wikipedia

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz! 


Szerző

donna.hu



Scroll to Top