Hozzávalók: 6 db tojásfehérje 6 ek cukor 1 ek étolaj 2 ek liszt 2 ek zsemlemorzsa 1/2 csomag sütőpor 15 dkg vágott dió 1/2 üveg mogyorókrém háztartási keksz
Krém: 6 db tojássárgája 25 dkg cukor 1 csomag vaníliás pudingpor 3 ek liszt 10 dkg csokoládé 25 dkg margarin 2 dl tejszín
A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval, majd megsütjük. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 dl tejszínből vert kemény habot tesszük.
Köszönjük szépen Hieráth Orsolyának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.