Angol majonézes káposztasaláta

2009. 11. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 60 dkg fejes káposzta, tökgyalun lereszelve, 2 fej lila hagyma lereszelve, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény. Öntethez: 1 csésze kesudió vagy héj nélküli (blans) mandula, 1 csésze főtt köles, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál citromlé, víz a turmixoláshoz, szükség szerint.

  Reszeljük le tökgyalun a káposztát és a hagymát, adjuk hozzá a sót, és a köményt, forgassuk össze. Tegyük turmixgépbe a kesudiót, fél csészényit a főtt kölesből, a citromlevet, a fokhagymát, 1 csésze vizet, és keverjük simára. Majd adjuk hozzá a másik fél csésze kölest is és ha szükséges még vizet is. A cél az, hogy tejszín sűrűségű krémet kapjunk. Ezt öntsük a káposztasalátára, majd tegyük hűtőbe kb. 1 órára. Főtt köles elkészítése: A kölest dupla mennyiségű vízben, pici sóval forrásponttól 3 percig főzzük. Majd levesszük a tűzről és letakarva párolni hagyjuk. Legalább 2 óra hosszára.

A köles az egyetlen lúgosító hatású gabona! Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Köszönjük szépen Dulkai Erzsébetnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top