Kinder Paradiso

2009. 02. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítő, 15 dkg cukor, reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 1/2 csomag sütőpor.

Krémhez: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 dkg liszt, reszelt citromhéj, néhány csepp rumaroma vagy 2 ek. rum, 2 lap zselatin.

 

A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját. Lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "higítani", hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni). Nekem nem kellett tej, mert pár kanál habot erőteljes mozdulatokkal belekevertem, így felhígult annyira a massza, hogy óvatosan bele tudtam keverni a habot. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 fokos sütőben 35-40 percig sütöm.

A krémhez 2 dl tejet felforralok, összekverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet főzök belőle. Folpackkal letakarom és hagyom kihűlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. (Én először használtam lapzselatint, de azt hiszem ezentúl ennél maradok.) A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem. A kihűlt tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.

A gyermekeim nagyon szeretik, sokszor készítem. Teljesen olyan az íze, mint amit a boltban meg lehet vásárolni. Egészségetekre!

Köszönjük szépen Borárus Andreának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top