Kókuszos meglepetés

2009. 10. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta hozzávalói: 1 db tojás, 19 dkg liszt, 2 dkg margarin 1,3 dl tej, 1,5 evőkanál méz, 19 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor. Krém hozzávalói: 9 dkg kókuszreszelék, 4 dl tej, 4 evőkanál liszt, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin. Szirup hozzávalói: 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál forróvízzel elkeverve.

  A tészta sütése: a lisztet a sütőporral elkeverem, a többi hozzávalót külön habosra keverem, úgy hogy a tejet adom hozzá utoljára, és utána belekeverem a sütőporos lisztet. Tűpróbáig sütöm. Amikor kihűlt a sziruppal egyenletesen meglocsolom.   Krém készítése: a tejet a liszttel sűrűre főzöm, még forrón belekeverem a kókuszt, ki hűtöm. A margarint a porcukorral habosra keverem, ha ki hűlt a kókuszos massza, a kettőt habosra keverem. A krémet a tészta tetejére simítom,és megszórom kókuszreszelékkel, majd díszítem kakaóporral.

Csak első olvasásra macerás, de nagyon finom. Az adag egy kicsi tepsire való, vagy kis tortaformára. Jó étvágyat hozzá!         

Köszönjük szépen Doma Katalinnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top