Kompromisszumok a kapcsolatban

2009. 10. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nem létezett soha az a szerencsés pár, akiknek úgy sikerült egymásra találnia, mint Jing és Jang, hogy tökéletesen kiegészítve egymást, mindenféle bökkenők nélkül leéljék az életüket. Súrlódás, veszekedés, presztízsviták minden kapcsolatban vannak. Teljesen életszerű dolog ez, hiszen emberek vagyunk, különbözőek vagyunk, ettől vagyunk egyéniségek. Ettől vagyunk szerethetőek is. Nem kell megváltoznunk, ha kapcsolatba lépünk valakivel, nem kell a kedvéért másokká válnunk, ám számos dologban lehetséges, hogy változtatnunk kell, kompromisszumot kell kötnünk.

Maradjunk azok, akik vagyunk, ám ha a kedves olyan dolgot kér tőlünk, ami teljesíthető, akkor tegyük vele boldoggá, teljesítsük kérését, más dologban meg fogja hálálni nekünk!

Érdemes mindig pozitív dologgal indítani a kéréseket, ha azt szeretném kérni, hajtsa le a WC deszkát, akkor előtte köszönjük meg neki, hogy a fogkrémet már nem a közepén nyomja meg. „Kedvesem, olyan drága vagy, hogy figyelsz arra, amit kérek tőled, a fogkrémet is megfelelően használod, még egy apróság lenne, ami nekem fontos, kérlek, hajtsd le a WC deszkát használat után, köszönöm!”

Ennyire egyszerű. Nem a fejéhez kell vágni, nem kiabálni, hisztizni, hanem kérni, mielőtt és miután ezt megköszöntük és nyugtáztunk más dolgot, amelyért hálásak vagyunk. Erre nem is lehet mást válaszolni, minthogy: „Persze, Drágám, neked mindent!”

Ez egy nagyon fontos lépés a közös kommunikációban, hogy megértsük, nem szurkálni és célozgatni kell, a férfi nem ért a célozgatásból, ha véletlenül érti, akkor pedig nem akarja érteni, nem hajlandó meghallani a mögöttes üzenetet, dacot szül csak. Hajlamosak vagyunk mindenféle női praktikákat bevetni, de higgyétek el, Hölgyeim, csak az egyenes beszéd, a pozitívan megfogalmazott egyenes beszéd segít! Kell nekik a visszajelzés, a köszönöm és a hála, ezért ne mulasszuk el ezeket, ha kedvünkre tesz életünk párja.

Hosszú együtt töltött évek során számos helyzetben kell lemondanunk a saját igényeinkről a kedves kedvéért, tegyük ezt szeretettel és szívesen! Ám mindig legyen egyensúly a lemondásokban is, ha úgy érezzük, áldozatok vagyunk a kapcsolatban, azonnal gondoljuk át, mit is várunk a párunktól, és fogalmazzuk meg a számára is, hiszen hosszútávon áldozat szereppel működni egy kapcsolatban lehetetlen, idővel benyújtjuk a számlát, érdemes megelőzni ezt!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top