Korrekt világ

2009. 10. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Odamentünk, megnéztük és mit ad isten, jegyet kell venni, hogy megnézhesd a szép és jó pesti oldalt. Azt a részt, ahol élek 34 éve, ahol nap, mint nap elutazgatok a különböző járműveken, én azt a helyet pénzért nézegessem. .. Tény a kilátás isteni, de ha Magyar vagyok, akkor nem lehetne, hogy én egy személyi igazolvány felmutatásával felmehessek gyönyörködni a látványban? Mert én csak a munkás oldal részéről látom a"panorámát". Nem. Szigorúak nagyon a bácsik és nénik. Ellenőriznek és tépik a jegyet, csak az mehet fel, aki pénzt adott ki azért, hogy kinézhessen a fejéből előre a túloldalra.

A döbbenet ült ki az arcomra mikor mogorván megkérdezte a pénztáros kisasszony, hogy most akkor kell a jegy, vagy haladjak, mert mások már mennének nézelődni. Milyen világban élünk? Ez olyan, mintha a piacra csak akkor mehetnél be, ha a hús látványáért is fizetsz... Megnézni 500 Ft kérem szépen. Nem akarja látni? Zsákba macskát vesz? Akkor romlott húst kap... Vicc az egész...

A legjobban az szomorított el, hogy ezt teljesen természetesen kezelték. Mintha ennek így kellene lennie, ez így jó. Persze hozzá kell tegyem, nem fizettem azért, hogy lássam a parlamentet meg a többi dolgot. Vettem 200 Ft összegben egy képeslapot ugyanarról a látványról és kvittek lettünk. Magyarország turista fellendítő programja, meg én. Kompromisszum. Ez itt a jelszó kérem szépen.

Nagy Szilvia



Szerző

donna.hu



Scroll to Top