1 kg paprikából, kb fél kg paradicsomból, 2 nagy fej vöröshagymából készítem. A hagymát kockára vágom, megdinsztelem olajon, a paprikát karikára, a paradicsomot cikkekre vágom, így dinsztelem tovább. Teszek bele köménymagot, egy kevés őrölt borsot, majoranát, ízlés szerint sózom. Egészen a "zsírjáig" sütöm le, ja és ki ne felejtsem a számomra lényeges dolgot a 4 gerezd fokhagymát összezúzva. Amikor majdnem kész, akkor teszem bele a piros paprikát.
Tojást szoktam ráütni...nem tudom meddig lennék képes az így elkészített lecsót enni. Jó étvágyat!
Köszönjük szépen Rácskay Zsókának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.
Ínycsiklandozó ízek, a Torkosság kisördögének ajánlásával