Hozzávalók: 6 tojásból vizes piskótát sütök - közepes méretű tepsiben. Ahány tojás, annyi kanál cukor és víz, de a liszt az már 1 kanállal több, és egy késhegynyi sütőport is teszek hozzá.
Ha a piskóta kihűlt, a következő krémmel kenem meg: 25 dkg margarint habosra keverek 20 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 tojás sárgájával. 2 dl hideg feketekávét, 30 dkg darált kekszet, 1 evőkanál baracklekvárt és ízlés szerinti rumot teszek a margarinhoz és az egészet jól összekeverem.
Elsimítom a piskóta tetején. Kevés meggyet is nyomkodok a krém közé, amit ismét egybesimítok. 5 dkg margarinból, 3 evőkanál cukorból, 2 evőkanál kakaóból és 1-2 evőkanál vízből mázat készítek (ezeket az összetevőket összeforralom) és ezzel vonom be a krémet. Háromszög szeletekre vágom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönjük szépen Csizolszki Zsuzsinak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!