Málnás-meggyes sütike

2011. 02. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 1 sütőpor 4 cs. málnaízű pudingpor

Krém:

25 dkg margarin 25 dkg porcukor 1 vaníliás cukor 3 dl tej 3 kanál liszt 3 tojássárgája 1 rumaroma meggybefőtt

Tetejére: tortadara

 

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a sárgákat, a sütőporral elkevert pudingporokat, és megsütjük. A krémhez a tejben elkeverjük a sárgákat, valamint a lisztet, és sűrűre főzzük. Közben a porcukrot és a  margarint habosra keverjük, majd a kihűlt krémmel vegyítjük. Hozzáadunk 1 rumaromát, 1 vaníliás cukrot, majd ízlés szerinti mennyiségben meggybefőttet. A tésztára simítjuk és megszórjuk tortadarával.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top