Mályvacukor vagy pillecukor

2010. 03. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy literes fagyis műanyag doboz aljára vágunk 2 db zsírpapírt, majd a tetejére is. Jól beolajozzuk az alján lévőt.   

8 g zselatint egy keverőtálba teszünk 3 ek. vízzel és 1 csipet sóval áztatni, amit lehet közben ízesíteni, színezni bármivel. Majd 15 dkg kristálycukrot fél dl vízzel, egy evőkanál mézzel felhevítünk addig, amíg egynemű, átlátszó szirupot kapunk. Vigyázzunk, takarék lángon főzzük! Majd lassan ráöntünk picit a tálban lévő zselatinra, amit robotgéppel verjünk először lassan, majd öntsük bele az egészet, és addig verjük, amíg nagyon habos lesz, majd rögtön a fent leírt műanyag, olajozott papírral kibélelt tálkába rakjuk! A tetejére szintén jól be kell olajozni a papirt! Kb. 3 órára a hűtőbe tesszük! Majd ha kivesszük, mivel ragadni fog, olajos kézzel vegyük le a papírt óvatosan, ha nagyon ragad, akkor segítsünk rá késsel. Aztán az alján lévő papírt vegyük le! Olajozzuk be a tálcát, amire helyezzük, majd ollóval vágjuk, amit szintén beolajoztunk. 25 dkg porcukorba tegyünk egy evőkanál keményítőt, így nem fog ragadni, és nagyon finom.

Érdemes elkészíteni, mert élmény, ha kész! Nálam a citromos fehér, a vaníliás sárga, a zöld mandulás, a piros pedig vérnarancsos, de ki hogy szereti. Én csináltam már szilvásat is, amit lekvárral ízesítettem. Ha tetszik nektek, sok sikert kívánok hozzá!

 

 Köszönjük szépen Gál Zsófia, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top