Mandulamag

2010. 05. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 22 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg darált mandula

A krémhez:

25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 cs. vaníliapuding, 3 dl tej, 3-4 csepp mandula- vagy rumaroma

A hozzávalókat összegyúrjuk, a masszával a mandulaformákat vékonyan megtöltjük. Előmelegített sütőben közepes hőfokon világosra sütjük. Míg hűl, elkészítjük a krémet. A margarint a porcukorral habosra keverjük, a tejből a pudinggal sűrű krémet főzünk. Amikor langyosra hűl, belekeverjük a margarinos krémet és az aromát. Megtöltjük a tésztát, és kettőt-kettőt összeragasztunk.

Köszönjük szépen Csepregi Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top