Megérett a meggy! - Finomságok meggyből

2009. 07. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szőllősiné Kovács Mónika - Meggyes süti meggyszörppel

Hozzávalók a tésztához:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      55-60dkg liszt 1 ráma 20 dkg por-cukor 1 tojássárgája 1 db tejföl 1 csomag sütőpor+pici só

Ezeket össze gyúrjuk, majd ketté vágjuk. Az egyiket a tepsi aljára rakjuk, rárakom a tölteléket a másik lappal beborítom. Kicsit a villa hegyével megszurkálom a tészta tetejét.

Töltelék: 1 kg friss kimagozott meggy+cukor (ízlés szerint). Majd ezt hagyni lecsepegni. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb.30-40 perc. Jó étvágyat!

♦ ♦ ♦

Unghy Jánosné - Nyers meggy szörp   Hozzávalók: 5 kg meggy (kimagozott), 2,5 kg cukor, 2 dkg borkősav, 2 dkg citromsav, 1 lapos evőkanál nátrium-benzonát.   Az anyagot egy nagyobb műanyag edénybe /én vödröt használok/ öntjük és alaposan összekeverjük. 5 napig érleljük és naponta néhányszor meg keverjük. Végül leszűrjük üvegekbe töltjük és végleges helyére tesszük. A megmaradt meggyet is üvegekbe rakjuk ez süteménybe felhasználni kitűnő.   ♦ ♦ ♦

Aktuális  Tóth Ferencné Évi következő süti receptjének elkészítése is, hiszen a cseresznye és meggy most érik. Nagyon egyszerű, finom, laktató sütemény.   Cseresznyés (meggyes) lepény

  2 tojást, 15 dkg cukrot, 5 dkg vajat habosra keverünk. Hozzáadunk 1,5 dl tejet, 1 sütőporral (esetleg reszelt citromhéjjal is) összekevert 30 dkg lisztet. Jól elkeverjük, majd teszünk hozzá 5 dl kimagozott gyümölcsöt. Zsírozott vagy sütőpapírral kibélelt - nem nagy - tepsibe öntjük. Tetejére is rakhatunk gyümölcsöt. Aranysárgára sütjük, porcukorral megszórva tálaljuk. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Szőllősiné Kovács Mónikának, Unghy Jánosnénak és Tóth Ferencné Évinek, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top