Szőllősiné Kovács Mónika - Meggyes süti meggyszörppel
Hozzávalók a tésztához: 55-60dkg liszt 1 ráma 20 dkg por-cukor 1 tojássárgája 1 db tejföl 1 csomag sütőpor+pici só
Ezeket össze gyúrjuk, majd ketté vágjuk. Az egyiket a tepsi aljára rakjuk, rárakom a tölteléket a másik lappal beborítom. Kicsit a villa hegyével megszurkálom a tészta tetejét.
Töltelék: 1 kg friss kimagozott meggy+cukor (ízlés szerint). Majd ezt hagyni lecsepegni. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb.30-40 perc. Jó étvágyat!
♦ ♦ ♦
Unghy Jánosné - Nyers meggy szörp Hozzávalók: 5 kg meggy (kimagozott), 2,5 kg cukor, 2 dkg borkősav, 2 dkg citromsav, 1 lapos evőkanál nátrium-benzonát. Az anyagot egy nagyobb műanyag edénybe /én vödröt használok/ öntjük és alaposan összekeverjük. 5 napig érleljük és naponta néhányszor meg keverjük. Végül leszűrjük üvegekbe töltjük és végleges helyére tesszük. A megmaradt meggyet is üvegekbe rakjuk ez süteménybe felhasználni kitűnő. ♦ ♦ ♦
Aktuális Tóth Ferencné Évi következő süti receptjének elkészítése is, hiszen a cseresznye és meggy most érik. Nagyon egyszerű, finom, laktató sütemény. Cseresznyés (meggyes) lepény
Köszönjük szépen Szőllősiné Kovács Mónikának, Unghy Jánosnénak és Tóth Ferencné Évinek, továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.