Meggy leves - főzés nélkül

2009. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 3 üveg meggybefőtt, - 1 liter tej, - 2-3 dl habtejszín, - 1 csomag vaníliás cukor, - 1 db citrom héja-leve, - 1 kevés őrölt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint, - 1 kis porcukor ízlés szerint, - 5 dl meggylé dobozos.

A meggybefőttet a levével együtt beletesszük az edénybe és a tejet, tejszínt, meggylevet hozzáadjuk. Beletesszük a vaníliás cukrot, porcukrot (óvatosan, mert a meggylé édes), és a citrom héját valamint a levét. Hozzá adjuk a fűszereket és készre ízesítjük. Nyers gyümölcsből is készíthetjük!

Hűtés után fogyasztható, ha addig meg nem esszük! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Juhászné Ildikónak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top