Mágikus hetes – 2. rész

2009. 06. 15.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

8-14 éves koráig ismét a Hold uralja az első 7 évet. Az álomszerű kezdet periódusa. Kezd kialakulni a személyiség, a fantázia és az utánzási ösztön segítségével, a plasztikus emlékezőtehetséggel, a benyomásokra való érzékenységgel, és a környezeti változások szándékos magába szívásával. A tananyag matricaszerű felvétele, vagy a formális számolás, írás, nyelv, vagy tartalmi, a szemléletmód naiv átvétele.

14 éves korban feleződik a Szaturnusz keringése, vagyis a gyerek, illetve már kamasz, szembe kerül saját helyével. Ez az állapot 70 éves kor előtt még kétszer fordul majd elő.

Ekkor újjászerveződik a személyiség. Elkezdjük magunkat igazolni, és megvédeni. A serdülő, meghatározza, hogyan tud a legjobban védekezni a világgal szemben. Természetesen mindenkivel szembe helyezkedik, hiszen már ő határozza meg a saját rendjét, harcol érte. A megértő és szimpatikus szülői hozzáállás sokat segíthet ebben.

Ilyenkor két dolog lehetséges: az egyéniség befelé fordulhat, ha erősebb ellenállásba ütközik, mint amit le tud győzni. Feladja a külső harcot, és békét keres önmagában.

A másik, amikor agresszívvá válik, és szembeszáll a külvilággal, esetleg elhagyja a szülői házat, vagyis elválik a szülőktől. Ellenkezik abban is, hogy milyen iskolába járjon, sokszor sajnos egyik szülő távozását is jelzi ez a tranzit, nem egyszer válás formájában.

A következő 7 éves periódust a Merkúr uralja majd: 14-21. éves kor a kereső intelligencia időszaka. Kilép a gyermeki utánzásból és önmaga megítélésében feleslegesség tudatba kerülhet.

Ez a lehetőségek legintenzívebb felvázolásának ideje, már feketén-fehéren lát, kísérletet tesz arra, hogy az életet sajátos módon megragadja, megfogalmazza.   Kétségek emésztik, amíg lelkesedő készségét nem ragadja meg valamilyen szellemi vezetés és állítja be valami nagy életcélba, ami alatt testi és szellemi viharok, neurózis, önmaga kívülről befelé való tükrözése történik.

Már tudja, hogy melyik utat választja, valószínűleg egyetemre jár, vagy egy biztos állása van. Szembe kerül a IV. házzal. Céljait egyedül kívánja meghatározni, a szülők véleményét inkább figyelmen kívül hagyja, vagy ellenszegül. Igyekszik a maga útját járni, leválik szüleiről, és jobb esetben már van saját lakása, de mindenképpen szeretne külön költözni. Akár úgy, hogy megházasodik, és szembekerül házastársa szüleivel is.

Folytatjuk...

Kapcsolódó anyagok:

$$3755$$

$$3813$$

$$3815$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top