Meggyes lepény

2010. 09. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 30 dkg liszt 12 dkg porcukor 12 dkg főtt áttört krumpli 16 dkg margarin 1 tojás kicsi só 1 cs. sütőpor

Elkészítés: Az alapanyagokat összegyúrjuk, könnyű, puha tésztát kapunk. Két részre osztjuk. A kicsit nagyobb felét tesszük a tepsi aljára, rászórjuk a meggyet, jól megcukrozzuk, meghintjük fahéjjal, rátesszük a tészta másik felét, majd villával megszurkáljuk és tojással megkenjük a tetejét, majd gáztepsi nagyságú sütőben sütjük. Előnye, hogy még másnapra is puha, könnyű a tésztája, nagyon finom! Aki akarja, zsemlemorzsával is megszórhatja a tésztát, mielőtt a gyümölcsöt rárakná. Én nem szoktam. Lehet almásan és túrósan is ugyanebből a tésztából készíteni. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top