Meglepetéstorta

2010. 11. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához:

7 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 20 dkg kókusz, 6 csapott evőkanál liszt, az alapanyagot habosra keverjük, a kókuszt a végén adjuk hozzá, sütőpapírral bélelt tortaformába  közepes hőfokon sütjük.  / Aki gondolja, egy pici sütőport tehet hozzá./

Krém:

7 tojás sárgáját 15 dkg cukorral, 1 dl erős fekete kávéval sűrű krémmé főzünk. Majd 1 cs. vanília ízű pudingot 2 dl tejjel felfőzünk, míg a krémek hűlnek, addig 25 dkg rámát habosra keverünk, a kihűlt krémeket hozzákeverjük, és még azzal is habosítjuk, tehetünk hozzá ízlés szerinti őrölt kávét  és 1 cs. vaníliás cukrot is.

A tortalapot elvágjuk és a krémmel megtöltjük, hagyjunk a torta tetejére és oldalára is, majd vaníliás tejbe áztatott piskótatallérral a tetejét szépen körberakjuk, olvasztott csokival díszítjük. Az oldalát tortadarával megszórjuk.

Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top