Mézes franciakrémes

2008. 08. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tészta: 10 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 db tojássárgája, 5 dkg margarin, 1 evőkanál méz, 1 kiskanál szódabikarbóna. Gőz felett felolvasztjuk, majd 30 dkg lisztet belegyúrunk. 2 lapot sütünk belőle. Krém: 1 liter tej, 2 csomag vaníliapuding, 2 evőkanál liszt, 3 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor. Ezt megfőzzük, ha kihűlt 15 dkg porcukrot, 10 dkg margarinnal kikeverünk, és a főzött krémhez keverjük kihűlés után. Hab: 500 ml Hulala felverve, vagy fél liter tejszín, 1csg vaníliás cukor, 4 kanál cukor, habfixáló. Megtöltjük a lapokat, tetejére csoki bevonó. /1 Katica tortabevonót kb. 6 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk

Köszönjük szépen Balázs Erzsébetnek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top