Millefiori tojás

2009. 04. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fotó ugyan nem sikerült túl vonzóra , de ígérem, ha elkészíted, a valóságban gyönyörű lesz és nem lehet elrontani. Nagy előnye még az így készült tojásnak, hogy különlegessége és dekorativítása nem szezonális. Húsvét elmúltával is bátran szem előtt hagyhatjuk. Gyakorlati haszna pedig, hogy papírnehezékként remek!  

Anyagok, kellékek: Fimo Soft égethető gyurma (sötétkék, világoskék, narancs, fehér) tojás homok alufólia ragasztó henger alakú ceruza sniccer Elkészítés: 1. Millefiori alap: A képek alapján a hengeres ceruza segítségével a sötétkék és a fehér gyurmát 1 mm vékonyra nyújtjuk. A narancsszínűből és a világoskékből 4 mm vastag hurkát gyúrunk. A narancsot az 1 mm-es sötétkékkel, a világoskéket a fehérrel burkoljuk be. Ez utóbbit cifrázhatjuk azzal, hogy egy középkék hajszálvékonyra nyújtott gyurmaréteggel vonjuk be mielőtt a fehérbe forgatnánk. Most 4 db, 3 mm-es sötétkék hurkát készítünk. A kis hengereket a kép alapján virágformába rendezzük és belehengergetjük a sötétkék vékonyra nyújtott gyurmába. Ezzel elkészült az alap, amit most már csak vékony szeletekre kell vagdosnunk egy sniccerrel.

 

2. A tojás előkészítése: Fúrjuk ki a tojást mindkét végén és fújjuk ki a tartalmát. Nem gond, ha kissé nagyobbra sikerül a lyuk, mert a gyurmával korrigálhatjuk a hibát később. Mossuk ki a belsejét és az egyik aljára ragasszunk egy pici darab alufóliát.

Töltsük meg a tojást homokkal. A másik végét is zárjuk le alufóliával. Vonjuk be a tojás felszínét a vékonyra szeletelt gyurmavirágainkkal és finoman simítgassuk egyenletesre. Mikor ezzel elkészültünk helyezzük sütőbe és 130 fokon, 30 percig süssük. Sok sikert és jókedvet az elkészítéséhez!  

 

 

 

 

Forrás: Kreatív Café

Több húsvéttal kapcsolatos cikk: 

$$3077$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top