Minták együtt: bevállalod?

2009. 06. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Olyan mintákat lehet egymással összehozni, amelyek vagy ugyanolyan árnyalatokból állnak s ezért harmonizálnak egymással, vagy teljesen elütnek egymástól, de azt stílusosan teszik, vagy ugyanazt az üzenetet hordozzák, de ez már nehezebb dió.

     

Patricia így keveri a mintákat   

Egyéb szabályokkal én sem szolgálhatok neked a minták párosítását illetően, ugyanis nem jelenthetjük ki, hogy kockás pöttyössel tilos lenne, vagy kék a zölddel. Minden ilyen és ehhez hasonló megnyilvánulás totális badarság, és félre is vezetne téged. Hiszen szinte minden tökéletesen nézhet ki mindennel, és éppen olyan borzalmasan is. Attól tartok, ez nem túl értelmes, ugye?

Ne haragudj, de ebben a merész vállalkozásban, ha rászántad magad, csak a megérzéseidre hallgathatsz. Ha nagyon figyelsz befelé, de a megérzéseid nem súgnak az égvilágon semmit, pontosabban mondva, csúnyán cserbenhagynak, akkor hagyd a csudába az egészet. Végül is kinek van szüksége rosszul összeválogatott mintákra? Senkinek. Megígérem neked, hogy soha, semmilyen körülmények között senki nem fogja hiányolni rajtad – ha egyébként kifogástalanul nézel ki – ezt a kis plusz játékosságot. Elképzeled? Hű, de jól néz ki ez a lány, de mennyivel stílusosabb lenne, ha két mintát összekevert volna? Ilyen nincs...

   

S ha a megérzésed netán megsúgná a tökéletes párosítást, még akkor is számolnod kell azzal, hogy a külvilág egyáltalán nem érti meg, hogy mennyire stílusos és modern vagy. Mit tudhat erről egy földi halandó, aki amúgy ott tart, hogy a pirosat sem szabad narancssárgával, vagy pinkkel felvenni? Erre készülj fel, és egyáltalán ne érdekeljen, ha te biztos vagy a döntésedben.

                 

Gyakorlásképpen nézegesd a divatmagazinokat, figyeld meg azokat a ruhákat vagy blúzokat, amelyek már önmagukban is többféle mintákból állnak, ezek nagy segítségedre lehetnek. Kezd el a nagy mintákat kisebbekkel összehozni, például egy nagykockást egy apró virágossal, vagy egy csíkost a kispöttyössel, úgy, hogy az árnyalataik hasonlítsanak. Ezek a legegyszerűbb stylingok. Aztán változtass a színeken, meglátod, előbb, utóbb ráérzel az ízére...

Még több divatötletet találtok a divat.hu oldalunkon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top