Narancsos-mákos muffin

2009. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3 csésze liszt, 2 csésze cukor, 1,5 teáskanál sütőpor, 1,5 teáskanál só, 1 csésze mák, 3 tojás, 1 csésze tejföl, 1 csésze olaj, 1,5 csésze narancslé, 2 teáskanál narancs aroma (helyette használhatsz kandírozott narancshéjat).

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mákot (illetve narancshéjat). Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a narancslevet illetve aromát, majd összekeverjük a két tál tartalmát.

25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Heim Zoltán Jánosnénak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top