Magyaros kelkáposzta-főzelék

2009. 06. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: - 2 közepes kelkáposztafej, kb. 3 kiló összesen - kaukázusi kefir (elhagyható), - kevés tengeri só ( vigyázni kell, nehogy túl sóssá váljon, hiszen nagyon összeesik főzés közben), - 10 közepes krumpli, - 2 nagy fej hagyma, - 2 nagy fej apróra vágott fokhagyma, - 1 nagy csokor friss majoránna (vagy szárított), - őrölt kömény, - pirospaprika.

A torzsájától és vastagabb ereitől megtisztított kelt csíkokra vágjuk, és a hagymákkal, valamint a fűszerekkel együtt feltesszük főni. Folyamatosan engedi a levét, így nincs szükség a víz utánpótlására. Közben megpucoljuk a krumplit, és hozzáadjuk. A burgonya ugyanis hamarabb fő meg a káposztánál. Kaukázusi kefirrel leöntve tálaljuk.

Tápláló, finom és mégis elsőrangú fogyókúrás étel. A káposzta az egészséges étkezés elengedhetetlen része, a zöldségek királya. Egészségetekre!

Köszönjük szépen Viola Zsuzsának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top