Ne pocsékold a pénzed!

2011. 06. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Te is azoknak a táborát gyarapítod, akik a ruhásszekrényük tartalmának csupán egy kisebb hányadát hordják? A maradék pedig csak ott árválkodik a mélyén, mivel nem igazán jó a mérete, nem áll valami előnyösen, divatjamúlt, vagy csak egyszerűen elfeledkeztél róla.

Mikor legközelebb „betévedsz” egy ruhaboltba, tedd fel magadnak a következő kérdéseket, mielőtt újabb felesleges darabra dobod ki a pénzt.

Az AKCIÓ felirat késztet vásárlásra, vagy tényleg szükségem van rá?

KIÁRUSÍTÁS, AKCIÓ, LEÁRAZÁS – mágikus szavak, melyek meggondolatlan vásárlásra ösztönözhetnek minket. Ilyenkor mindig figyelmeztesd magad, bármilyen nagy is az a leárazás, ha olyasmit veszel, amire nincs szükséged, akkor bizony költesz, és nem takarékoskodsz.

Valóban jól áll?

Szánjuk rá az időt és a fáradtságot, hogy olyan ruhát vegyünk, ami valóban előnyösen áll, amiben jól érezzük magunkat. Ellenkező esetben garantáltan a szekrény mélyén fog landolni a póló, szoknya, nadrág stb.

Kényelmes?

Gondold végig, milyen típusú ruhákban érzed magad a legjobban. Hiába tetszenek a miniszoknyák, ha mindig úgy érzed, hogy kinn van belőlük a feneked, és ez zavar…

Vásárláskor vedd figyelembe az anyagot, hogy a méret megfelelő-e, nem túl hosszú, rövid a kiszemelt ruha. Felpróbáláskor pedig mozogj benne egy kicsit, ülj le, hajolj le, tégy úgy, mintha lépcsőznél. Attól, hogy egy ruha a tükör előtt szupernek tűnik, még nem biztos, hogy viselhető is, ezt ne feledd!

Milyen alkalomra veszem?

A pillanat (vásárlás) hevében gyakran meg se fordul a fejünkben, hogy vajon mikor és hol is fogjuk viselni az adott ruhadarabot. Nézz szét a szekrényedben, és vedd sorra hány ilyen ruhád van. Sok? Akkor ideje elejét venni újabbak beszerzésének.

Van már ehhez hasonló ruhám?

Döbbenetes, hogy a legtöbbünk ruhatárában milyen kis szerep jut a változatosságnak. Mindig ugyanazokat a fazonokat vesszük, legyen szó akár blézerről, cipőről, nadrágról. Törjük meg ezt a tendenciát, és legközelebb ügyeljünk rá, hogy olyat válasszunk, aminek az "unokatestvéreiből" még nincs húsz darab a gardróbunkban. Így öltözködésünk változatos lesz, még akkor is, ha esetleg kevesebb ruhával dicsekedhetünk, arról nem is beszélve, hogy pénzt is spórolunk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top