Nemes eledel

2011. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Már az ókorban is előszeretettel fogyasztották, később pedig az európai uralkodók asztalán volt gyakori vendég, de egészen a 19. század elejéig csak a jómódúak kiváltsága volt a menüsorba való beillesztése. Mi ez?

Ember legyen a talpán, aki a fenti információk alapján kitalálta, hogy a spárgáról beszélünk (ám ha mégis, gratulálunk!). A Földközi-tenger medencéjéből származó növényt már az ókorban is előszeretettel fogyasztották, de mivel a termesztése nehéz, sokáig csak a vagyonosak engedhették meg maguknak a fogyasztását. Szerencsére ma már bárki hozzájuthat és élvezheti az áldásait. A spárga ugyanis nem csak ízletes, de rendkívül egészséges eledel is. Jótékony hatásai közt szerepel vízhajtó és vesekő-eltávolító, illetve méregtelenítő tulajdonsága, és a belső elválasztású mirigyek működését is kiválóan szabályozza. Ráadásul mindemellett 100 grammja csupán 20-25 kalóriát tartalmaz és szénhidrátból is csak 4 gramm található a nevezett mennyiségben.

Jól hangzik, ugye? Nem csoda hát, ha egyre több étterem kínál spárgás gasztrocsodákat, így a Zila Kávéház Cukrászda és Étterem is, ahol április 16-tól spárgahetekkel várják az ínyenceket, csőben sütött spárgával, rebarbarás spárgafagylalttal, spárgával kínált grillezett halfalatokkal, hogy csak néhányat említsünk az ínycsiklandó különlegességek közül, melyekről bővebb információ ITT található.

Zila Kávéház és Étterem Zila Tortaformák



Szerző

donna.hu



Scroll to Top