Nizzai Saláta

2008. 03. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

További hozzávalók:

4 fejessaláta-levél

4 meghámozott, négybe vágott paradicsom

4 keményre főzött, négybe vágott tojás

10 kimagozott, fekete olajbogyó

8 szardella filé

1 evőkanál vágott bazslikom

Egy tálban összekeverjük az ecetet, a mustárt, a citromlét, a sót, a borsot és az olajat. Az öntet 1/4-ét a burgonyára locsoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. Összekeverjük a hagymát a zöldbabbal és az öntet 1/4-ét ráöntjük és ezt is behűtjük 1 órára. Majd összekeverjük a babot a burgonyával. A fejessaláta leveleit tányérokra helyezzük és a fenti salátából mindegyikre azonos mennyiséget teszünk. Paradicsommal, tojással, olajbogyóval és szardellával díszítjük. A díszítésre is locsolunk az öntetből, majd végül megszórjuk bazsalikommal és tálaljuk.

Kapcsolódó fórum:

$$f1646$$

$$f26$$

$$f864$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top