Nyulakat nevel a csivava

2011. 04. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy kutya lett egy egész alomnyi mezei nyúl pótmamája Walesben, miután az anyjuk nélkül maradt kis rágcsálókat egy menhelyre szállították. A kölyköket kézzel etetik a gondozók, de a csivava is lelkiismeretesen ápolja őket.

A nyulak ellátásában egy farmer kérte a Capricorn Animal Rescue nevű szervezet segítségét. Az egész almot a kerti komposztálóban találta, majd elszállította a walesi-angol határ közelében fekvő Padeswood városa mellett található menhelyre.

A legfeljebb pár napos állatokat kézből etetik a menhely önkéntesei, de nem csak ők foglalkoznak velük, van egy négylábú segítőjük is. A Mitch névre hallgató menhelyi csivava kan ugyanis úgy óvja és szeretgeti a kölyköket, mint egy anya a sajátjait.

 

A kétesztendős kutya azért került menhelyre, mert gazdái nem tudták leszoktatni a rágásról, a nyúlkölykökkel szemben viszont olyan gyengéd, amennyire csak tud. “Pár óránként jövök és megetetem őket tejjel, amihez egy fecskendőt használok” - mondta Sheila Stewart, a menhely vezetője. Amint ő végzett az etetéssel, jön Mitch és egyesével végignyalogatja, igazgatja az összes kölyköt.

Forrás: Farm.hu

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top