Öltözködési ABC – 3.

2009. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ilyen alakú nők nagy általánosságban nagy cicikkel, viszonylag széles vállal és háttal rendelkeznek. Mi lesz tehát a feladat? A melleket szép, hosszúkás V alakú dekoltázs keretében ki kell emelned. Tovább tompítja a váll szélességét, ha a ruhád színéhez hosszú, jópofa, divatos nyakláncot viselsz. A felsők fazonját jól nézd meg, leginkább olyat válassz, ami nem követi szorosan a test vonalát – de ne legyen sátorszerű sem! Karcsúsított blúz, ing például jó választás, csak ne feszüljön rád!

Nem baj, ha úgy érzed, hogy nincs derekad: az ilyen szabás optikailag majd „csinál” neked. Mintás holmiknál figyelj oda – olyan felsőt semmiképpen se vegyél fel, amin nagyméretű minták kergetik egymást! Az ilyenekben legalább két mérettel nagyobbnak tűnnél. Előnyös azonban az apró minta, különösen olyan, ami X formát mutat, azaz derék felé szűkülő, onnan pedig bővülő csík, vagy más minta. Több szempontból kiválóak az ilyenek minták és az áthajtós-átkötős felsők is: először derék felé szűkítést mutatnak – azaz derekat produkálnak, onnan lefelé viszont csöppnyit szélesítik a csípőt, amire ez ráfér, hiszen amúgy keskeny. Az ilyen típusú felsők mindig legalább csípő-középig érjenek, ha túl rövidek, akkor nem érvényesül az X forma!

Érdekes egyébként, de széles felsőtestre és nagy mellre kiválóan mutat a csípőig érő, nyakpántos felső is. Lehet akár teljesen nyaknál záródó is – kicsit buggyos fazonú, finom esésű selyemből, csípőpasszéval. A felsők problémáját nagyjából megoldottuk.

Milyen legyen az alsó? Nadrágoknál nem előnyösek a csípő passzék. Inkább kicsit magasabban érjen a derék – a csípőig érő felsők, blézerek amúgy is takarnak annyit, amennyi kell. Egyenes szárú, trapéz, sőt a csőnadrág is mutatós – vékony lábú csajoknak majd’ mindegyik fazon jól áll. Ne akard takargatni azt, hogy kisebb vagy laposabb feneked van, mint azt szeretnéd! Ugyanis minél inkább szeretnéd rejtegetni a popsid mindenféle bő, buggyos gatyákba, annál inkább arra hívod fel a figyelmet, hogy hátul nem töltöd ki ezeket!

Mivel azonban csinos, vékony lábad van, kifejezetten szexis és jól is áll például a capri nadrág nőies szandállal, jól megválasztott felsővel. Ha szoknyát szeretnél felvenni, nos az mindenképpen szűkebb, egyenes fazon legyen. A felül egyenes, lefelé kissé harang aljú, vagy alul fodros például nagyon jól áll – csinos és nőies.

Soha ne viselj azonban derékban ráncolt, bő szoknyát! Szoknyából és nadrágból viszont nyugodt szívvel vehetsz színeset, mintásat, nem kell attól tartanod, hogy alul szélesít – sőt! Tulajdonképpen ez volna a cél!

Bátran öltözködjetek csinosan – ha megfogadjátok a tanácsokat és próbáltok hasonló összeállításokat beszerezni, nem fogtok csalódni! Biztosan sok-sok bókot rakhattok majd zsebre.

Kapcsolódó anyagok:

$$2941$$

$$2957$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top