A mellplasztika kizáró okai

2009. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy plasztikai beavatkozás előtt mindenféleképpen – csak úgy, mint más műtéti előkészület esetében –, el kell végeztetni a kötelező vizsgálatokat. Vér- és vizeletvizsgálat, EKG, stb., s amennyiben ezeknek az eredménye nem megfelelő, a páciens nem alkalmas a műtétre. Volt példa arra, hogy a mellplasztika előtti rutin vizsgálatok során derült ki, hogy az illető beteg. Nem is gondolt rá, hogy komoly problémája lehet – azonban a leletek és a fiziológiás vizsgálatok kimutatták, hogy bizony súlyos a baj. Szóval a műtét előtti rutinvizsgálat fontos és indokolt.

További kizáró ok az epilepszia és az agyi értágulat. Összefoglalhatjuk úgy, hogy minden olyan szervi betegség, amely alkalmatlanná teszi az illetőt a mélyaltatásra, sajnos kizárja a mellplasztika lehetőségét. Ezenkívül pedig 18. életévét be kell töltenie annak, aki ilyen műtétre szeretne jelentkezni. Ennél fiatalabb lányoknak fejlődő szervezetük miatt sem szabad még műtéten gondolkodni!

Előfordul olyan, hogy esetleg minden lelet jó a kivizsgáláskor, de még a műtét előtt elkap a páciens valami fertőzést, és például belázasodik, vagy a torka fáj. Ilyenkor ezt azonnal jelezni kell az esztétikai tanácsadónak! Ebben az esetben módosítani kell az időpontot – semmiképpen sem szabad mélyaltatást vállalni, ha gyulladás van a szervezetben!

Szintén kizáró oka lehet a műtétnek az, ha valaki észlelhetően nem egészséges mentálisan, például pánik-betegségben szenved. Ezért nagyon fontos az esztétikai tanácsadónő feladata, hiszen az ő képzettsége és tapasztalata révén már első körben kiszűrheti a beszélgetések során az ilyen típusú betegeket. A lelki, pszichikai betegségben szenvedők ugyanis nem tudják pontosan felmérni, mire is vállalkoznak, mit szeretnének. Előfordulhat az is, hogy a műtét után nem képesek érzelmileg feldolgozni változásokat.

Kapcsolódó anyagok:

$$2885$$

$$2871$$

$$2870$$

$$2817$$

$$2886$$

$$2916$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top