Onyx, a legfiatalabb drágakő

2008. 11. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A hely egyik legfontosabb jellemzője hogy az igen gazdag hazai és nemzetközi borválasztékból pohárral is lehet rendelni az Enomatic boradagoló rendszernek köszönhetően, mely biztosítja az optimális hűtést és garantálja, hogy a palack tartalmának minősége állandó maradjon.

Az igazi izgalmat mégis az étlap jelenti! Nem akar túl sokat, de sejteti, hogy az alapanyagok a legjobb minőségűek és azt is tudatják a vendéggel, hogy itt minden frissen készül, friss nyersanyagból.

A választás nem könnyű. Viszont itt az Onyxban – ahogy a világ a jobb éttermeiben is –, a bőség zavarával küszködő vendég édes kínját úgynevezett degusztációs menüvel enyhítik   – mindenből kap egy kis ízelítőt, a hozzá illő borokkal együtt.

Nézzünk egy ilyen menüsort az Onyx ajánlatából: Már az első fogás is – mely a Ropogós borjúláb praliné, szardellás karfiolkrémmel –, mennyei pillanatokat okoz, ezt követi a Vargánya cappuccino, ropogós sonka morzsával. A Harcsapaprikással töltött ravioli, kapros uborkalevesben, fenséges gasztronómiai élményt nyújt. Kis pihenőként ajánljuk a Ringlószilva sorbet-et. Igazi remekmű az Rózsaszín szarvasgerinc file, hagymalekvárral, tökmagos nudlival és a Kecskesajt brulée.

 

Ha már a Gerbeaudban és az Onyx étteremben vagyunk, nem hagyhatjuk ki a csodálatos desszertkölteményeket sem, mint a Fehér csokoládés Namelaka korong, vagy a Mini Tainori torta, Aszú esszenciával. A Gerbeaud kávé és kézműves tokaji bon-bon pedig méltó befejezése az étkezésnek.

Az Onyx étteremben nemcsak a Varró Zoltán keze nyomát dicsérő fiatalos, eklektikus stílusú belső és a pompa egyedülálló, hanem a fiatal szakácsgárda is. Kevés olyan étterem van, ahol egy nagyon tehetséges fiatal hölgy irányítja a konyhát. És nem is akárhogyan!

Szulló Szabina cheffel együtt négy Chaîne des Rôtisseurs verseny győztes szakács is mesterkedik a konyhában, amilyen eredménnyel a világon talán egyetlen étterem sem büszkélkedhet. Ez év februárjában megrendezett Hagyomány és Evolúció szakácsversenyen Széll Tamás, a Onyx konyhájának sous chefje bizonyult a legjobbnak a legjobbak közül.

Az estéről estére teltházzal működő hely legnagyobb büszkesége, hogy a nyitás után alig fél évvel az „Étterem és Bor kalauz 2008” értékelése alapján Magyarország 12 legjobb étterme közé tartozik. Vagyis az Onyx gondosan ügyel arra, hogy nevéhez méltó étterem maradjon mindig azok számára, akik díjazzák a gondosan, friss alapanyagokból elkészült ínyenc falatokat, és a hozzá tökéletesen illeszkedő bor párosát. Az Onyx chefei azonban még többre vágynak: nem titkolt álmuk – és ezért mindent meg is tesznek –, hogy birtokukba kerüljön a kulináris tökéletesség szimbóluma, a Michelin csillag.

Kapcsolódó anyagok:

$$1829$$

$$1742$$

$$1959$$

www.onyxrestaurant.hu



Szerző

donna.hu



Scroll to Top