Otthon is lehet edzeni? (x)

2010. 03. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„...majd ha lefogytam, lemegyek edzeni!" Ha annyi izomsejtem lenne, mint ahányszor ezt a mondatot hallottam, ma úgy néznék ki, mint egy súlyemelő Predator, aki beleszorult egy proteines dobozba. ...többször is.

Az alapgondolat pont arról szól, hogy otthon vagy teremben? Lent a klubokban meglepő mód nem csak Farkasemberek vannak  Britney Spears-szekkel.  Sajnos emiatt a hibás sztereotípia miatt gondolják, hogy jobb otthon, meg hogy néznék én ki a Delta Matyik közt. Holott ez csak a nagy kifogás a saját gátlásaink elé. Többségében. Gyakran anyagilag nem futja rá az embernek, na ilyenkor kell „vízzel főzni", mert hát valamit tenni kell!

Ha félénkek vagyunk, akkor otthoni trükknek a legjobb a szobabicikli. A net-en, akik már megvették és drága ruhaszárítónak használják, általában olcsón megszabadulnak a bringáiktól. Reggel - este egy kis bringa, és feszül a hús, apa keze visszapattan a tomporról.

Ha kisebb a budget, és nincs erre pénz, akkor marad a DVD projekt! No de melyiket? A Norbi-Réka-Alexandra  háromszögben könnyű elveszni a reklámok miatt. Ha maximumra tesszük a hangerőt, akkor fülzsírt is égethetünk. Kezdésnek pedig ez a legjobb, mert kontroláltabb, lekövethetőbb. Norbi követhető, Réka hardcore, Alexandra meg a kettő közt van nehézségben. De ha valaki túlsúlyos, azoknak jóga, vagy pilates DVD a legjobb. Fontos, hogy mozogjunk, mert ma már bizonyított, hogy csak a mozgás indít meg olyan enzimeket a szervezetben, ami valóban segíti a fogyást! Edzés nélkül a feszességet pedig el is lehet felejteni! Ráadásul a fogyás valójában egy leépülési folyamat. A mozgás segíti, hogy megelőzzük a mozgásszervi panaszokat, vagy enyhítsük ezeket. Ma már a mozgás nem csak opció, hanem sok esetben életmentő!

- Valicskó Ferenc -

A Fogyi Klubban rengeteg hasznos tanácsot kaphatsz életmódváltással, fogyással, egészséges élettel kapcsolatban. Több lelkes donna.hu olvasó is csatlakozott már a játékhoz, drukkolj nekik, olvasgasd minden nap a fogyókúrás naplóikat! Hétfőn indul a szavazás, juttasd a győztesek közé kedvenceidet! Ha pedig kedvet kaptál a csatlakozáshoz, még SOS megteheted, jelezd a fulop.dorottya@generalmedia.hu e-mail címen, vagy hívd Paule Tímeát a 06-30-686-0532-es számon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top