Pete Burns, a plasztikhorror

2010. 09. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy évvel azután, hogy megnyerte a pert plasztikai sebésze ellen, Pete Burns újra a nyilvánosság elé lépett. A London Fashion Week vendégei között tűnt fel, hogy megjelenésével azonnal a központba kerüljön, és tovább borzolja a kedélyeket. Eszközei nem változtak, a neves divateseményen most is éppúgy az arca okozta a legnagyobb megrökönyödést, mint az elmúlt években mindig.

 Pete régen és most  

Burns Angliában született 1959-ben. Első sikerei a 80-as évekhez fűződnek, amikor rengeteg kudarcba fulladt próbálkozás és zenekar után megalapította a Dead or Alive nevű bandát. Azt nem lehet mondani, hogy a négy fiú zenetörténeti fordulópont lett volna, hiszen az akkor divatos dance vonalat igyekeztek ők is minél sikeresebben meglovagolni, ám egyetlen jól sikerült számuk, a You spin me round egy életre beírta őket a popkultúra történetébe. A számot azóta már annyian használták fel vagy készítettek belőle feldolgozásokat, hogy ha Pete Burns akkor és ott abbahagyja, akkor is vígan eléldegél annak jogdíjaiból, de ne szaladjunk ennyire előre. Nem tagadható, hogy a sikerhez nagyban hozzájárult Pete igencsak megosztó személye is. Szűkebb körökben már a hetvenes években is borzolta a kedélyeket androgün (kétnemű) kinézetével és nyíltan vállalt biszexualitásával, ám igazán csak akkor képedtek el az emberek, mikor a Dead or Alive-val az oldalán egyre merészebb kreációkban, furcsa hajviselettel, hosszú, festett körmökkel és magassarkúban jelent meg a színpadon egy-egy fellépése alkalmával.

Később ez a feltűnési viszketegség hóbortból mániává fajult, aminek köszönhetően egyre több tetoválás borította testét, majd számtalan plasztikát is elvégeztetett magán, mert - mint ahogy azt nyilatkozta is - minden vágya, hogy pont úgy nézzen ki, mint Cher. Ezután azonban pár valóságshow-szereplés után hirtelen eltűnt a színről, hogy aztán sok-sok hónap és szinte elképzelhetetlen mennyiségű plasztikai műtét után térjen vissza a nyilvánosság elé egy vallomással. Plasztikai sebésze rossz implantátumot ültetett az ajkaiba, minek köszönhetően azok sokszorosukra dagadtak és hólyagosodni kezdtek. Az orvost beperelték, Pete Burns pedig óriási kártérítést kapott, ám még ez sem fedezte a rengeteg pénzt, amelyet a helyrehozásra kellett költeni. Ráment az egész vagyona, háza, még az imént említett jogdíjai is. A dolog lelki oldaláról már nem is beszélve. Életrajzi könyvében azt írja: volt olyan orvos, aki miután meglátta, azt mondta, jobb lenne, ha amputálnák az ajkait.

Pete, akit megjelenése miatt sokan egy valóságos kétlábon járó plasztikai rémálomnak tartanak, a London Fashion Week rendezvényén Michael Simpson kíséretében jelent meg, aki jelenlegi párja, de akivel meglehetősen viharos kapcsolatban élnek már hosszú ideje. 2007-ben letették a polgári esküt, ám a következő évben, alig tíz hónappal később szakítottak is. Pete a melegházasságról akkor úgy nyilatkozott: "A házasság maga az én szememben egy szent intézmény. A melegkapcsolat pedig teljesen természetes, nem valami moziba illő dolog."

A pár az első sorban foglalt helyet Pam Hogg és Vivienne Westwood divatbemutatóján, ahol még maga a show sem aratott akkora "sikert", mint Pete agyonpiercingelt "arca".

 Pete a Londoni Divathéten partnerével jelent meg.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top