Piknikezés romantikával fűszerezve

2011. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A legtöbb pár hosszabb együttlét, illetve együttélés után elfelejti a kapcsolat elején eltöltött meghitt randizásokat, amikor még minden varázslatos volt. Sajnos a megszokás hatalma igencsak erősen hat az emberekre minden téren, így a párkapcsolatokban is. De nem feltétlenül kell ezt annyiban hagyni. Nincs rá törvény, hogy a kapcsolatban élők (legyen az házassági kötelék, vagy szimplán élettársi viszony) ne randizhatnának egymással újra. Igenis küzdeni kell a parázsló tűz felélesztéséért.

Előkészületek a piknik randihoz:

Megfelelő ruházat

Mivel a zöld pázsiton történik az ételfogyasztás, ezért jobb, ha nem a legszebb ruhánkban jelenünk meg a találkán. Fontos, hogy kényelmi szempontból megfelelő ruházatot válasszunk, de ne a legslamposabbat kapjuk ki a szekrény mélyéről. Válasszunk egy kényelmes farmert egy hozzá illő csinos felsővel párosítva. Mivel a friss levegőn lágy szellő fogja cirógatni a bőrünket, ne feledkezzünk meg befújni magunkat csábító illatú parfümmel, amely a friss fű illatával keveredve bódító hatású lesz a mellettünk ülő kedvesünk érzékszerveire.

Pikniktípusok

Egy általános piknikmenü mártogatósokból, szendvicsekből, hideg készételekből, friss gyümölcsökből és aprósüteményekből áll. Viszont egy komolyabb menü tartalmazhat hideg leveseket, desszertet, grillételeket is. A főzőcskézni szeretők semmiképp ne hagyják ki a nagyobb készülődéssel járó piknikmenüt, ugyanis a szabad levegőn élvezhető igazán a finom ételek zamata. Ám csakis olyan ételekkel készüljünk, amelyek nem romlanak meg, vagy olvadnak szét gyorsan,  nem túl maszatolósak, ragadósak stb. Vegyük figyelembe azt is, hogy milyen messzire megyünk, és mennyi időre – a hűtőtáska nem hűtőszekrény, maximum 5-8 órát hagyhatjuk az ételeket benne. Éppen ezért ne készítsünk túl sok ennivalót, hiszen a maradékot muszáj lesz kidobni.

Turbó piknikételek

Mivel gyors és egyszerű az elkészítése, ideális improvizált helyszínválasztásokra, romantikus gyalog- és biciklitúrákra. Pakoljunk a kis kosarunkba egy-két töményebb mártogatós készítményt ízlés szerint, néhány szendvicset,  hideg felvágottakat, húsokat, salátákat. Desszertnek muffint, gyümölcsöt, esetleg kekszet csomagoljunk. Az italok mellé pedig vigyünk sós ropogtatnivalót.  Ne feledkezzünk meg a papírtányérokról, szalvétáról, műanyag villákról és a pokrócról. Mivel készételeket viszünk magunkkal, nem kell a piknik alatt már semmi mást elkészíteni és nyugodtan élvezhetjük a napsütést, párunk ölelését és csókjait.

Félkész piknikételek

Az ételek nagy részét elkészítjük otthon, de némely salátát vagy szendvicset a helyszínen fejezünk be. Pakoljunk be néhány mártogatóst, chipset, rudakat, hosszú darabokra vágott zöldségeket és pitakenyér-darabokat. Szendvicsnek vigyünk egy-két bagett kenyeret és szendvicskrémeket. Készítsünk előre salátákat (a zöld salátaleveleket és az önteteket külön csomagoljuk). Pakoljunk pácolt olívabogyókat,  hideg húsokat, halakat. Desszertnek pakoljunk gyümölcsöket, egyszerű süteményeket, amik kézzelfoghatóak, és a romantika fokozásához tejszínhabot, aminek segítségével bemutathatjuk párunknak, milyen erotikus lehet a banánevés.

Meleg piknikételek

Ha egész napos pikniket tervezünk, akkor vigyünk magunkkal egy mini (vagy eldobható) grillt, ezáltal frissen sült ételeket falatozhatunk. Nagyszerű hétvégi program lehet egy erdőben, ligetben, folyó-, vagy tóparton főleg azok számára, akiknek nincsen kertjük, így nem tudnak kerti partit élvezni. Erre a típusú piknikre azonban nagyon fel kell készülni. A nyers ételekkel nagyon vigyázzunk, főleg a halakkal és a csirkehússal. A grillezendő húsokat pácoljuk be az előző este, és fagyasszuk le. Másnap tegyük át a hűtőtáskába, itt majd kienged, mire a grillsütő bemelegszik. A zöldségeket daraboljuk fel, és egy jól záró dobozban tároljuk. Pakoljunk kenyeret, salátákat, szószokat, gyümölcsöket és desszertet. Érdemes pita kenyeret vagy tortilla lepényeket is csomagolni. Ezeket 1-2 percig grillezzük, majd helyezzük bele a grillezett húsokat, és öntsük le valami pikáns szósszal.

Az egész napos piknik hátránya, hogy a romantikázás mindössze néhány órán át tartható fenn, így ajánlott valamilyen társasjátékot, vagy labdát, krokettet is magunkkal vinni, hogy jó hangulatban teljen el a szabadnap.


Szerző

donna.hu



Scroll to Top