Piskótatalléros

2010. 11. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta: 30 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evők. kakaó, 1 tojás, és annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen a tészta. Ebből 2 lapot sütünk (gáztepsiben)

Krém: 1 l tejben 3 cs. vaníliás pudingot és 2 db tojássárgáját, 2 cs. vaníliás cukrot felfőzünk. Ha kihűlt,  összekeverjük 20 dkg vaj 20 dkg porcukorral habosra kevert masszájával. A két lap közé e krémnek bő a felét kenjük, a többit a tetejére.

Díszítés:

Kirakjuk piskótatallérral szorosan. A tetejére folyékony csokit csurgatunk.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top