Pizza

2009. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók, a tésztához: 40 dkg liszt, 1 evőkanál olaj, 1 csésze víz, 1/2 csomag élesztő, kávéskanálnyi cukor, pici só.

 

  Az élesztőt a cukorral elkeverjük, míg folyékony állapotú nem lesz, majd langyos helyen hagyjuk felfutni. A lisztet összekeverjük a csésze vízzel és az egy evőkanál olajjal, majd a fölfutott élesztővel, pici sóval összedagasztjuk. Kelesztőtál hiányában egy sima tálba tesszük, tetejét megkenjük olajjal és langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük (letakarva).

A tepsit kikenjük olajjal, beleterítjük a megkelt tésztát, és sütőben pár percig elősütjük. Ezután a tésztára kenünk 1 kis tubus pizza vagy spagettikrémet, teszünk rá egy sor karikára vágott virslit (lecsókolbászt, sonkát, krinolint stb.), egy sor karikára vágott vöröshagymát, egy sor karikára vágott paprikát, esetleg paradicsomot majd legvégül megszórjuk reszelt sajttal.

Fogyasztás előtt tesszük újra sütőbe és készre sütjük. (Téli időszakban a paradicsom, paprika elhagyása nélkül is finom.)   Olcsón elkészíthető pizza, azok számára is, akik nem rajonganak a pizzáért biztos megkóstolják az illata arra fogja Őket csábítani. Hamar elkészíthető ebéd, főleg azoknak ajánlom akinek a kertjében megterem a paradicsom és a paprika. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kovács Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top