Eperszelet

2009. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: A tésztához: 6 db tojás, 15 dkg kristálycukor, 20 dkg liszt, 1 csomag vanillincukor, vaj + liszt a tepsi kikenéséhez.   A krémhez: 10 g zselatin, 75 dkg eper, 0,5 l habtejszín, 20 dkg kristálycukor.   A díszítéshez: 0,5 dl eperlé, 10 g zselatin.   A tojásokat és a cukrot verjük fel keményre. A lisztet és a vaníliás cukrot adjuk a habhoz. A tésztát öntsük kivajazott lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig 180 fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt vágjuk ketté a tésztát, az egyik lapot helyezzük vissza a tepsibe és a másikat tegyük félre.

A zselatint az előírtak szerint készítsük el. A megtisztított eprek 1/3 részét tegyük félre, a többit pürésítsük. A tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a cukrot, a zselatint, valamint az eperpürét. A massza egy részét (4 evőkanálnyit tegyünk félre) a többit kenjük a tepsiben lévő tésztalapra, majd tegyük rá a félretett eperszemeket. Fedjük be a másik lappal és a  tetejét kenjük meg a félretett 4 kanál krémmel, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.

0,5 dl eperlevet melegítsünk föl kb 60 fokra és tegyük bele az elkészített zselatint, ha a zselatin elolvadt benne vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Amint el kezd dermedni öntsük a süteményre és várjunk amíg megköt.

Egészségetekre!

Köszönjük szépen Molnárné Schwarcz Ágnesnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top