Húsos tésztával töltött padlizsán

2009. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók 4 személyre: 8 dkg vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 40 dkg darált hús, 45 dkg felaprított hámozott paradicsom /konzerv/, 30 dkg tészta, 1 csokor felaprított petrezselyemzöld, 4 kis padlizsán, 5-6 evőkanál olaj, 12 dkg reszelt eidami sajt, só, fehér bors.

A finomra felaprított vöröshagymát a felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsalékosra pirítjuk. Belevegyítjük a konzerv paradicsomot, majd tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve kb.15 percig pároljuk.

A tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott idő alatt nem túl puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A petrezselyemzölddel együtt a raguba vegyítjük.

A félbevágott padlizsánokat megsózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és rövid ideig állni hagyjuk. A vágott felükkel lefelé felhevített serpenyőbe tesszük, majd addig sütjük amíg megpuhulnak. A padlizsánokat tűzálló tálba rakjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, majd a húsos tésztával megtöltjük. A sajttal egyenletesen megszórjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon 10-15 percig sütjük.

A padlizsán jól társítható paradicsommal, paprikával, cukkinivel és hússal. Fűszerei a bors,a pirospaprika, főbb ízesítői a vörös-és fokhagyma, a rozmaring és a citromlé.

Friss padlizsán május végétől októberig kapható a piacon. Kezdőknek is ajánlom figyelmébe ezt a receptet, ízletes és nagyon laktató. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Köszönjük szépen Fekete Ilonának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top