Bristol rajza

2009. 06. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

„Bristol” szabálykövető, nagyon igyekszik a szabályok betartására, szót akar fogadni. Célorientált, biztatással segíteni kell, hogy elérje céljait. Érzelmeit képes kimutatni, érzelmi alapon dönt. A kapcsolatokra, a barátkozásra nagyon nyitott, igényli, szüksége van rá, hogy legyenek körülötte. Édesanyja szeretetét is jobban szeretné érezni.

Rajzán hamar feltűnik, hogy elsősorban a lap bal oldalára rajzol, ezzel azt jelzi, hogy az édesanyja foglalkozik vele többet, tőle kap több törődést. Édesanyjához érzelmileg kötődik, értékek alapján is vele azonosul, az apai oldal dőlő fája az apai értékek elutasítását mutatja. Valami nincs rendben közte és az édesapja között. Lehet, hogy van valami titka, ami miatt az édesapja piszkálja, bántja? Az biztos, hogy valami lelkileg nagyon megviseli.

A kisfiú jelenleg nem érez biztos talajt a lába alatt, önmagát üresnek érzi. Biztonságra vágyik. Kétféle elvárásnak kell megfelelnie, ez is feszültséget kelt benne. Esetleg agresszivitás jeleit is produkálhatja, mert belső agresszivitását – a benne felgyülemlett és le nem vezetett feszültséget - lerajzolja.

Bristol valami kiutat keres, a múltba vágyódik, szeretné, hogyha olyan lenne minden, amilyen régebben. Természetesen hogy ez melyik „állapot” volt, az a rajzból nem derül ki. A szülőnek mindenképpen el kellene beszélgetnie Bristollal, el kellene érnie, hogy a kisfiú elmondja, hogy hogyan érzi magát jelenlegi helyzetükben, mit szeretne, mire vágyik. 

Ihász Judit - grafológus



Szerző

donna.hu



Scroll to Top